הכירו את גיל הדחליל

תראו מי הגיע מהגליל לסמן עבורכם את הפירות והירקות המובחרים: "גיל הדחליל" הוא תו איכות שתוכלו למצוא על כל המוצרים שלנו. דמות הדחליל נבחרה בשל הייצוג של תוצרת חקלאית איכותית. חפשו את המדבקה עם סמלו של גיל הדחליל על המוצרים.

כתבות נבחרות

מחקר אשר בדק את הקשר בין צריכת אבוקדו לאיכות התזונה, צריכת קלוריות, משקל גוף וגורמי סיכון לתסמונת המטבולית, הראה כי צרכני האבוקדו היו בריאים יותר ובעלי איכות תזונה טובה יותר. צרכני האבוקדו היו בעלי משקל גוף נמוך יותר, היקף מותנים נמוך יותר, צורכים יותר פירות וירקות, דגנים מלאים ויטמינים ומינרלים, ובעלי סיכון מופחת לתסמונת המטבולית. הנה עוד עשרה דברים שכדאי לכם לדעת על האבוקדו:

1. לסקס סוער

האבוקדו הוא פרי עץ סובטרופי ירוק-עד ממשפחת העריים המונים כ-15 זנים. שמו של האבוקדו בא מהשפה האצטקית, שבה קוראים לו "ahuacatl". משמעות המילה היא אשכים, כנראה בגלל הדמיון בצורה והאמונה שהפרי נותן סגולות מיניות. וזה לא סתם, יש אומרים שאכילה יומיומית של אבוקדו מרימה את הלבידו לרמות גבוהות, אז נסו בעצמיכם.

2. קוסמטיקאי טבעי

האבוקדו מכיל כמות גבוהה מאוד של שומן, כ-16%, אשר חיוני לעור הפנים. האבוקדו גם עשיר בוויטמין E המסייע לעור לשמור על הלחות הטבעית שלו, ובכך עוזר במניעת הקמטוטים.

3. תורם לתחושת שובע

מחקר אשר בדק את השפעת אבוקדו בארוחת צהרים על תחושת השובע והרצון לאכול, מצא כי תוספת חצי אבוקדו בארוחת צהרים תרם לתחושת שובע והוריד באופן משמעותי את הצורך לאכול לאחר מכן.

4. שמירה על לחץ דם תקין

האבוקדו עשיר באשלגן והינו מינרל אשר תורם לאיזון לחץ הדם. מחקרים מציגים קשר ישיר בין צריכת אשלגן גבוהה וירידה בלחץ דם, אך לא מומלץ לאנשים עם מחלת כליות או הנוטלים תרופות המעלות את רמת אשלגן.

 5. יעיל לאיזון השומנים בדם

האבוקדו עשיר בחומצת שומן חד בלתי רווי, ומחקרים אשר בדקו צריכת אבוקדו כחלק מתזונה בריאה לעומת תזונה בריאה ללא צריכת אבוקדו, הציגו ירידה בכמות הכולסטרול הכללית, ירידה ברמות השומנים בדם, ורמות הכולסטרול ה"רע" LDL.

6. עשיר בסיבים תזונתיים

חצי אבוקדו מכיל כ-5 גר' סיבים תזונתיים, כאשר מחציתם סיבים מסיסים. סיבים מסיסים תורמים לבריאות מערכת העיכול, תחושת שובע לאורך זמן, מורידים את ספיגת הכולסטרול ותורמים להורדת הסיכון לסרטן מעי גס.

7. תורם לספיגת ויטמינים ונוגדי חמצון

ישנם ויטמינים מסיסי שומן A,D,E,K אשר צריכים שומן על מנת להיספג, כמו גם נוגדי חמצון נוספים ביניהם הקראטונאידים. שילוב אבוקדו בסלט או בארוחה יכול לשפר את ספיגת ויטמינים ונוגדי חמצון אלו.

8. הגנה על העיניים

האבוקדו מכיל נוגדי חמצון הנקראים לוטאין וזאקסנטין התורמים לבריאות העין. נמצא כי אנשים עם רמות גבוהות של לוטאין וזאקסנטין בדם הם בעלי סיכון נמוך באופן משמעותי לפתח מחלות עיניים.

9. עשיר בחומצה פולית

אבוקדו קטן מכיל כ25% מהצריכה היומית המומלצת של חומצה פולית. חומצה פולית חשובה לבניית תאים חדשים, מניעת מומים מולדים ומסייעת לבניית כדוריות דם אדומות ומניעת אנמיה. כמו כן, בשנים האחרונות נמצא כי יש לחומצה פולית קשר במניעת סרטן מעי הגס, תרומה להורדת רמות הציסטאין והגנה על הלב והמוח.

10. עשיר בפיטוסטרולים

פיטוסטרולים הם מרכיבים צמחיים הדומים במבנה לכולסטרול. הם מתחרים על הספיגה במעי, ובכך מורידים את ספיגת הכולסטרול בדם ומסייעים להורדת רמות הכולסטרול
קרא עוד 05/05/16
  • כמות הקלוריות בחצי אבוקדו זהה לזו שבעוגייה קטנה.

  • מאבוקדו ניתן להכין ארוחה מלאה, החל מהמנה הראשונה ועד לקינוח.

  • מחית האבוקדו משמשת כמסיכת פנים לרענון ולהזנת העור.
  • האבוקדו מצטיין בשיעור משמעותי של שמן ( 10%-18% ) והוא נוח לעיכול .
  • האבוקדו עשיר בוויטמינים A ומשפחת B, נטול כולסטרול לחלוטין! הוא מקור מצוין לוויטמין E ולסיבים תזונתיים.
  • האבוקדו מסייע להורדת רמת הכולסטרול בדם.
קרא עוד 05/05/16
  • עונת האריזה העיקרית של האבוקדו חלה מאמצע ספטמבר ומגיעה לסופה באפריל – מאי.
  • בבית האריזה, "מילופרי", בגליל המערבי, נארזים זנים שונים של אבוקדו לייצוא:  אטינגר, פוארטה, חורשים, האס, פינקרטון, נאבל, ארדיט, ריד, ארד ופינו.    
  • ממאי עד יולי נארז זן ריד לשוק המקומי בלבד.
  • מאמצע אוגוסט עד אמצע ספטמבר נארזים זני הגליל והריד לשוק המקומי בלבד.
  • לכל זן של האבוקדו יש את זמן ההבשלה שלו, שאז אפשר לבצע קטיף ולארזו.
  • על מנת לדעת שאכן הפרי בשל ומוכן לשיווק נערכות בדיקות מעבדה בבית האריזה, שמטרתן הסופי הוא לוודא שבפרי יש אחוז חומר יבש ברמה הנדרשת.
  • תאריכי האריזה של הזנים השונים של האבוקדו:
    מאמצע ספטמבר עד סוף פברואר – אטינגר
    מסוף אוקטובר עד סוף מרץ –  פוארטה
    מאמצע נובמבר עד תחילת מאי – האס
    מאמצע נובמבר ועד סוף ינואר – פינקרטון
    מסוף ינואר ועד סוף פברואר – נאבל
    מאמצע פברואר ועד סוף אפריל – ארדיט
    מסוף מרץ ועד תחילת יולי – ריד
    מתחילת פברואר עד אמצע מרץ – ארד
    מתחילת ינואר עד סוף פברואר – T.X( פינו)
    מסוף דצמבר עד תחילת אפריל- ניר, אורית
קרא עוד 05/05/16
בואו ועשו אתנו ניסוי קטן... החל מסיום קריאת שורות אלה, הכניסו לתפריט המזון היומי שלכם 2 בננות. שתיים ולא יותר ולמשך חודש ימים. אתם מוזמנים לנטוש כעת את הכתבה ולגלות בעצמיכם מה יניבו תוצאות הניסוי, או שתוכלו לבחור ולהמשיך לקרוא, ולגלות את התוצאות הצפויות לכם בעקבות מהלך זה...

בחרתם להישאר ולגלות כבר עכשיו?

נדלג ברשותכם, אם כן, היישר לשלב התוצאות בהן תבחינו בגופכם בתום 30 ימים:

תוצאה מספר 1: ירידה בלחץ הדם – הודות לשילוב של מעט נתרן והרבה אשלגן בבננה.

תוצאה מספר 2: שיפור דרמטי במצב הרוח –הבננה מכילה טריפטופן, שאותו הגוף ממיר לסרוטונין, שידוע כאחראי על שמחת החיים המתפרצת מאתנו.

תוצאה מספר 3: הרגעת מערכת העצבים – אם אתם לחוצים או כעוסים, יסייע לכם עושרה של הבננה בוויטמין B שיביא לתחושת רוגע במערכת העצבים ולתחושה נינוחה ושלווה יותר.

תוצאה מספר 4: עליה ברמת האנרגיה -  ידוע כי מתאמנים רבים נוהגים לאכול בננה טרם האימון וגם לאחריו, המעלה את רמת האנרגיה בגוף ואף משפרת סיבולת ומונעת התכווצויות שרירים.

תוצאה מספר 5: ירידה בחום הגוף – בימי קיץ חמים במיוחד נסו לצנן את טמפרטורת גופכם על ידי אכילת בננה, ואפילו כשיש לכם חום, אכילת בננה עשויה להשפיע על כך ולהוריד אותו.

בין אם בחרתם ללכת על חלק מהניסוי או על כולו, את התועלות הבריאותיות וההשפעות של הבננה תוכלו לחוש בכל נקודת זמן, ויפה שעה אחת קודם...
קרא עוד 12/04/16
מסע היסטורי מרתק על מקורות המילים של פירות ההדרים:
האם ידעתם כי ענף ההדרים כיום הינו הענף החקלאי הגדול בעולם בייצורו? עובדה מפתיעה זו על החיים בימינו אנו הניעה אותנו לצאת ולחקור את ההיסטוריה והעבר כדי להבין מהיכן הכל למעשה התחיל. נפתח בכך שלא רבים אף יודעים אך מקורה של המילה "הדר" טמון בספר "ויקרא" ככתוב: "וּלְקַחְתֶּם לָכֶם בַּיּוֹם הָרִאשׁוֹן פְּרִי עֵץ הָדָר כַּפֹּת תְּמָרִים וַעֲנַף עֵץ עָבֹת וְעַרְבֵי נָחַל וּשְׂמַחְתֶּם לִפְנֵי ה' אֱלֹהֵיכֶם שִׁבְעַת יָמִים" (כ"ג, מ').  הדרך הנכונה לקריאת המילה היא "פרי עץ ה-דר",כלומר, עץ ששמו "דר" שככל הנראה מיוחס לעץ הארז המוכר לנו כיום.

אם נמשיך ונתעמק בהיסטוריה של שאר פירות ההדר האהובים והמוכרים לנו כיום, נגלה עוד כי מקור המילה לימון  הוא בסנסקריט, "נימבו", מילה ששובשה והצליחה לחדור לשפה עברית ולשפות אחרות בצורה הידועה "לימון". הכינוי "תפוח זהב" השגור בפי כל  וידוע בקיצורו "תפוז", מגיע מכינוי שתבע שמשון בלוך בספרו "שבל עולם", שם התפוחים תוארו בצבעי זהב אמיתיים. תופתעו אף לשמע שהמילה פומלה עשתה את דרכה אלינו מהולנד והתהדרה בראשית דרכה בשם פָמְפֵלְמוֹאֵס, שקוצרה לימים למילה "פומלו" ,עד שהפכה במרוץ השנים וחדרה לשפה העברית ,כאמור, בשם "פומלה".

ומה בין "המנדרינה" לחברתה ה"קלמנטינה"? כיצד קרה כי שתיהן מחזיקות במראה ובשם מאוד דומה, משל היו תאומות שהופרדו בלידתן? ובכן.. המנדרינה שאבה את שמה בשל הדמיון הרב בין צבעה וצורתה מדמות הפקיד הסיני שהיה מכונה בשם "המנדרין". לקלמנטינה, למרות החריזה והדמיון למנדרינה, יש סיפור מעט שונה:   היא שאבה את שמה מאב בית יתומים באלג'יר של סוף המאה ה-19  שנקרא קלמונט רודייר, שהיה אחראי על גידול ההדרים השונים וגילה באופן מקרי את פרי הקלמנטינה.

את הגילויים ההיסטוריים על מקורות השמות המפתיעים של פירות ההדרים תחתום במלוא הפאר וההדר... האשכולית. פתח תקווה זכתה בכבוד והייתה לעיר הראשונה בה גודלה, והיה זה ד"ר ישראל ויינברג , חבר בהנהלת אגודת הפרדס בזמן ההוא, שהעניק לה את שמה שמתגלגל על לשוננו ... עד עצם היום הזה.

המפגש העתידי שלכם עם אחד מפירות ההדר מעתה, עשוי לעורר בכם מעתה קונוטציות אחרות להיסטוריה ולעבר המרתק של התגלגלות המילה מראשיתה ועד התגלגלותה על לשוננו.
קרא עוד 12/04/16
סגולותיו ויתרונותיו המאירים של זן "האור" הכתום:
האם יש מישהו בקהל שטרם הספיק להכיר או לשמוע את השם "אור" בהקשר של פירות הדר? אנו מניחים שלא.. ובכל זאת נציג אותו בקצרה: "אור" הוא חלק מפרויקט שאפתני ממומן שנועד לפתח זני הדרים חדשים ונרשם כפטנט  ישראלי  ייחודי אותו פיתחו מדענים. כדי להכיר אותו אף טיפה יותר לעומק ננסה לשפוך אור על כמה מהתועלות ומהיתרונות שלו:

נתחיל בטעמו המתוק ובמרקם יוצא הדופן מכל קלמנטינה שהכרתם או אכלתם קודם: לא רק שהיא קטנה ומתוקה להפליא, היא גם קלה מאוד לקילוף והכי חשוב, לא תמצאו בה את הגרעינים המעיקים. כל פלח ופלח הנוטף מתיקות ייכנס לגופכם בחופשיות וללא חשש של היתקלות במכשולים ובחרצנים.

כמו רבים מפירות ההדר, "אור" מעולה למערכת העיכול ובריא למעיים. יתרון זה מצטרף לריכוז הוויטמינים הרבים שהוא מכיל, לרבות ויטמין C הידוע בפירות הדר, ושתועלתו בחיסון מפני הצטננויות ידועה לנו מזה שנים. בריאים או חולים, חזקים או מוחלשים, הוויטמינים הרבים של "אור" מצוינים בכל נקודת זמן ועשויים לתקוף נגיפים, אינפקציות ושאר זיהומים אפשריים...

נראה כי עכשיו, אחרי התועלות שמנינו שאף אחד לא יחכה לאור ירוק מאתנו כדי להתנסות בכך בעצמו.

ואולי כי האור הוא למעשה בצבע .. כתום!
קרא עוד 12/04/16
כן, גם אנחנו יודעים... כולם כבר מכירים את היתרונות והערכים התזונתיים שיש לפירות ההדר המקיפים אותנו. כן... גם אלינו הגיעה השמועה שיש בהם לא מעט ויטמין  C שמסייע בחיסון נגד התקררות וכן, אנו יודעים גם יודעים שניתן להפיק עוגת תפוז נימוחה ומעוררת חושים שמזכירה בדיוק את העוגה שסבתא הייתה מכינה. ובכל זאת.. ייתכן מאוד ויהיו לנו גילויים חדשים עבורכם. זה הולך כך…

האם חשבתם לשלב את התפוז בניקיונות הבית? תתפלאו אולי לשמוע כי מהקליפות של פרי מתוק זה, ניתן להפיק נוזל להסרת שומנים ולניקוי החלונות. איך עושים זאת? השרו את קליפות התפוז בחומץ לבן למשך שבועיים, ובסיומם סננו אותם והעבירו לכלי מתאים דמוי שפריצר. תוכלו להיות בטוחים שהנוזל שיתקבל טבעי ובריא יותר מהנוזלים המוכרים והזמינים לנו לרכישה בחנויות.

האם עלה בראשכם להשתמש בקלמנטינה לשיפור מצב הרוח? הרשו לנו לחלוק אתכם את הטיפ הבא: בפעם הבאה שאתם חשים דכדוך או עצב שמתגנב אליכם, נסו להסניף קלמנטינה. ידוע כי רבים רואים בעוינות מסוימת אנשים המעזים לקלף קלמנטינה במקומות סגורים, אך בפעם הבאה שזה יקרה, היזכרו ביתרונה בהעלאת מצב הרוח ומי יודע? אולי אף תחוו התרוממות רוח מהסיטואציה שנכפתה פתאום עליכם.

כך בפשטות, מעבר ליתרונות הבריאותיים הידועים ולטעמם המתוק, מספקים לנו התפוז והקלמנטינה סיבות נוספות להמשיך , ליהנות ולהתהדר בהם בשגרת חיינו.
קרא עוד 11/04/16

Local Popup Example defined @ screens.tpl

Close the popup!