אבוקדו

  • חברת גליל שוק מקומי מתמחה בשיווק מגוון זני אבוקדו לפי עונתם. זני האבוקדו של חברת גליל הינם: אטינגר, פוארטה, חורשים, האס, פינקרטון, נאבל, ארדיט, ריד, ארד ופינו. אבוקדו כיום הוא אחד הפירות המבוקשים ביותר בשוק הפירות והירקות. הביקוש הגובר משנה לשנה לאבוקדו הפכו לאחת המשימות החשובות של חברת גליל שוק מקומי. ההקפדה על איכות האבוקדו מתחילה החל מתהליך השתילה, דרך הטיפול בעצי האבוקדו במטעים ועד לבדיקות האיכות בבית האריזה.
  •  
  •  
  • עונת האריזה העיקרית של האבוקדו חלה מאמצע ספטמבר ומגיעה לסופה באפריל – מאי.
  • בבית האריזה, "מילופרי", בגליל המערבי, נארזים זנים שונים של אבוקדו לייצוא:  אטינגר, פוארטה, חורשים, האס, פינקרטון, נאבל, ארדיט, ריד, ארד ופינו.
  • ממאי עד יולי נארז זן ריד לשוק המקומי בלבד.
  • מאמצע אוגוסט עד אמצע ספטמבר נארזים זני הגליל והריד לשוק המקומי בלבד.
  • לכל זן של האבוקדו יש את זמן ההבשלה שלו, שאז אפשר לבצע קטיף ולארזו.
  •  
  • על מנת לדעת שאכן הפרי בשל ומוכן לשיווק נערכות בדיקות מעבדה בבית האריזה, שמטרתן הסופי הוא לוודא שבפרי יש אחוז חומר יבש ברמה הנדרשת.
  • תאריכי האריזה של הזנים השונים של האבוקדו:
    מאמצע ספטמבר עד סוף פברואר – אטינגר
    מסוף אוקטובר עד סוף מרץ –  פוארטה
    מאמצע נובמבר עד תחילת מאי – האס
    מאמצע נובמבר ועד סוף ינואר – פינקרטון
    מסוף ינואר ועד סוף פברואר – נאבל
    מאמצע פברואר ועד סוף אפריל – ארדיט
    מסוף מרץ ועד תחילת יולי – ריד
    מתחילת פברואר עד אמצע מרץ – ארד
    מתחילת ינואר עד סוף פברואר – T.X( פינו)
    מסוף דצמבר עד תחילת אפריל- ניר, אורית