מתכונים

מתכון עוגת אגסיים טריים

עוגת אגסים טריים

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 90 דק' | רמת קושי: בינוני
מצרכים:
4 כוסות מקולפות, אגסים קצוצים וקצוצים
2 כוסות סוכר לבן
3 כוסות סינון קמח לכל מטרה
1 כפית מלח
1 1/2 כפיות סודה לשתיה
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כפית קינמון טחון
1/2 כפית שיני ציפורן
4 חלבונים
2/3 כוס שמן קנולה
1 כוס פקאן קצוץ

הוראות הכנה:
מערבבים את האגסים והסוכר ונותנים לתרכובת לעמוד שעה אחת. מחממים תנור ל- 165 מעלות צלזיוס. שמנו את תבנית האפייה.
טורפים קלות את חלבוני הביצים ומשלבים אותם בשמן, קצפת פקאן ותערובת האגסים. מערבבים את הקמח, המלח, סודה לשתיה, מוסקט, קינמון וציפורן. מערבבים הכול בתערובת האגסים. יוצקים את הבלילה לתוך תבנית מלבנית או כל תבנית עמוקה אחרת לעוגות. אופים ב- 165 מעלות צלזיוס במשך 70 דקות. לאחר מכן מקררים את התבנית ומוציאים את העוגה בעדינות, מפזרים למי שרוצה אבקת סוכר חום ומגישים.